NVivo Collaboration Cloud

Collaboration Cloud is een NVivo-add-on-module, die is ontworpen om teams op verschillende locaties in staat te stellen samen te werken. Hiermee kunt u projecten naar de cloud uploaden om te delen. Medewerkers downloaden de projecten, werken eraan, uploaden hun gewijzigde exemplaren, en u kunt deze downloaden en samenvoegen tot de originele versie.

Collaboration Cloud is een jaarlijkse abonnementsservice. Met hter basispakket kunnen vijf mensen samenwerken, en je kunt extra licenties kopen om hieraan toe te voegen. 

Collaboration Cloud is compatibel met zowel NVivo Mac als NVivo Windows, maar het is niet mogelijk om cross-platform aan een project te werken.

Workflow

Wanneer Collaboration Cloud wordt gekocht, moet de gebruiker plaatsen toewijzen aan alle mensen die de service (in welke rol dan ook) zullen gebruiken vanuit het myNVivo-portaal. (de 'hoofd'user krijgt automatisch een seat toegewezen, maar kan deze indien nodig opnieuw aan iemand anders toewijzen). Zodra dit is gebeurd, kunnen deze mensen specifieke Collaboration Cloud-rollen toegewezen krijgen vanuit de Collaboration Cloud-interface.

Eigenaren van werkruimten zetten een NVivo-project op met bestanden en coderingsstructuur en uploaden het vervolgens naar Collaboration Cloud om een ​​werkruimte voor samenwerking te creëren. Gebruikers worden uitgenodigd voor een werkruimte als werkruimtemanagers of bijdragers. Samenwerkingsrollen

Werkruimtemanagers kunnen het 'master' NVivo-projectbestand bewerken dat is geüpload door de Workspace-eigenaar om extra bronnen en coderingsstructuur toe te voegen, en later om Collaborator-wijzigingen samen te voegen. Wanneer de initiële projectconfiguratie is voltooid, kan een Workspace-manager het project distribueren naar Collaborators.

Medewerkers downloaden het project en vullen hun codering afzonderlijk in. Na aan een project te hebben gewerkt, kunnen bijdragers een versie uploaden om hun wijzigingen op te slaan in Collaboration Cloud. Wanneer het coderen is voltooid, kan een medewerker een versie van zijn project markeren als 'Klaar om samen te voegen'. Zodra een project is gemarkeerd als 'Klaar om samen te voegen', kan een medewerker geen verdere versies meer uploaden.

Als er meer coderingsrondes nodig zijn, kan een Workspace-manager ervoor kiezen om de Collaborator door te laten gaan met coderen op zijn bestaande versie van een project, of hij kan een nieuwe kopie van het project distribueren met daarin de samengevoegde wijzigingen van

Collaborators

Toegang tot Collaboration Cloud

Open Collaboration Cloud door Collaboration Cloud te selecteren in het welkomstscherm of door Collaboration Cloud te selecteren op het tabblad Modules van het lint wanneer u een NVivo-project hebt geopend. U wordt gevraagd om u aan te melden bij myNVivo als u nog niet bent aangemeld.

Samenwerkingsrollen
U kunt een of meer rollen hebben binnen Collaboration Cloud. Er zijn twee rollen op accountniveau: Beheerder en Werkruimte-eigenaar, en twee rollen op werkruimteniveau: Werkruimte-eigenaar en Medewerker.

Accountrollen:

Beheerder: de beheerder beheert de samenwerkingsruimte voor een account. Ze kunnen andere gebruikers toewijzen als beheerders of eigenaars van een werkruimte. Beheerders kunnen de controle over een samenwerkingswerkruimte overnemen als de eigenaar van de werkruimte niet beschikbaar is om de werkruimte te verwijderen of een nieuwe werkruimte-eigenaar toe te wijzen.
Werkruimte-eigenaar: Eigenaren van werkruimte kunnen nieuwe projecten uploaden naar Collaboration Cloud om een ​​nieuwe werkruimte te creëren. Voor elke werkruimte die ze beheren, kunnen ze gebruikers uitnodigen om deel te nemen aan de werkruimte en samen te werken aan een project. Alleen een eigenaar van een werkruimte kan een werkruimte maken of de werkruimten die hij beheert verwijderen.

Workspace rollen:

Werkruimtemanager: Werkruimtemanagers kunnen gebruikers uitnodigen voor een werkruimte en kunnen het 'master'-projectbestand beheren om wijzigingen van medewerkers samen te voegen. Eigenaren van werkruimten krijgen automatisch de rol Werkruimtemanager toegewezen in elke werkruimte die ze maken.


Medewerker: medewerkers hebben alleen toegang tot hun exemplaar van een samenwerkingsproject en kunnen de wijzigingen die andere bijdragers hebben aangebracht niet zien totdat een Workspace-manager hun wijzigingen heeft samengevoegd en opnieuw gedistribueerd.

NVivo in de Social Media

Volg, lees, kijk of doe met ons mee!

          NVivo Blog

          QSR Forum